Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Karataş’ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Karataş’ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Karataş’ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Karatas’ta Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kutlandi

Büyüksehir dalgiçlari denizde Atatürk portresi ve Türk bayragi açti

Denizlerimizdeki bagimsizligimizi Büyüksehir, Kaymakamlik, Sahil Güvenlik ve balikçilar kutladi

Adana Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi Denizcilik ve Iç Su Hizmetler Sube Müdürlügü ekipleri ile Karatasli balikçilar, Denizcilik ve Kabotaj Bayramini kutladi.

Karatas’ta saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende Adana Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi Denizcilik ve Iç Su Hizmetler Sube Müdürlügü’nde görevli dalgiçlar denizde Atatürk portresi ve Türk Bayragi açti. Kortej halinde geçis yapan teknelerden deniz sehitleri anisina denize çelenk birakildi.

Karatas Balikçi Barinagi’nda gerçeklesen törene Karatas Kaymakamligi Yazi Isleri Müdürü Alaattin Ayaz, Karatas Sahil Güvenlik Bot Komutani Hüseyin Kepekli, Denizcilik ve Iç Su Hizmetler Sube Müdürü Tamer Leba, Karatas Su Ürünleri Kooperatif Baskani Celal Safsoylu ve balikçilar katildi.

Osmanli Devletinin kapitülasyonlar çerçevesinde yabanci gemilere tanimis oldugu kabotaj ayricaligi Lozan Baris Antlasmasi ile 1923 yilinda kaldirilmis ve 1 Temmuz 1926 yilinda yürürlüge giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye kendi karasularinda egemenligini ve bagimsizligini ilan etmisti. Denizciligimizin büyüyüp gelismesinde önemli rol oynayan Kabotaj Kanunun yürürlüge girdigi 1 Temmuz günü Kabotaj Bayrami olarak kutlaniyor.



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli